Samsun'un Terme ilçesinde bulunan Gölardı Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahası'nda yaşayan yaban hayvanları, çetin kış şartlarında yalnız bırakılmadı. Terme Belediyesi ve Terme Arama Kurtarma Ekibi (TAKE) iş birliğiyle, hayvanların beslenmesi için doğaya yem bırakıldı.
Kar Kalınlığı 50 Santimetreyi Aştı
Bölgede etkili olan yoğun kar yağışı, kar kalınlığının 50 santimetrenin üzerine çıkmasına neden oldu. Bu durum, yaban hayvanlarının yiyecek bulmasını zorlaştırdı. Terme Belediyesi ve TAKE, bu zorlu kış şartlarında hayvanların yaşamını sürdürebilmesi için harekete geçti.
15 Noktaya Yem Bırakıldı
Ekipler, Gölardı Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahası'nda 15 farklı noktaya yem bıraktı. Mısır, buğday, tavuk ve kemikli etlerden oluşan yiyecekler, hayvanların beslenmesine katkı sağladı.
"Yemleme Çalışmaları Sürekli Hale Gelecek"
Terme Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nuray Selçuk Keleş, bölgedeki kar yağışı sonrası yaban hayvanlarının yaşamını sürdürmesi için yemleme çalışmalarının düzenli olarak devam edeceğini belirtti.
"Türleri Tehlike Altında Bulunan Canlılar Koruma Altında"
TAKE Başkanı Arif Çelik ise Gölardı Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahası'nın Türkiye'nin önemli yaban hayatı koruma alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Yılkı atları, mandalar, tilki, domuz, şahin ve diğer türü tehlike altında bulunan canlılar Amazon Tabiat Parkı'nda koruma altındalar. Kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanacaklar. TAKE ve Terme Belediyesi olarak bu hayvanların hayatlarını sürdürebilmesi için çeşitli noktalara yiyecek bıraktık. Ekiplerimiz yemleme çalışmalarına devam edecek" dedi.
Yaban Hayvanları Koruma Çalışmaları Devam Edecek
Terme Belediyesi ve TAKE, yaban hayvanlarının korunması ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalarına aralıksız devam edecek.
İHA