Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ATASEM meslek eğitim kursları, Elmalı ilçesindeki kadınların üretime olan katkısını artırırken, onlara yeni meslekler kazandırıp ev ekonomilerine destek olma imkanı sunuyor. Elmalı ATASEM'de Halk Eğitim işbirliğiyle düzenlenen kurslarda kadınlar, kullanılmayan, eskiyen ve kırılan ev eşyalarını hünerli elleriyle yeniden işleyerek adeta birer sanat eserine dönüştürüyor.
Kurslarda geri dönüşüm projelerinin yanı sıra kabak oyma ve boyama, rattan sepet örücülüğü, tepsi boyama, ahşap işleme ve yağlı boya tablo eğitimleri de veriliyor. Bu sayede kadınlar, hem yaratıcılıklarını konuşturuyor hem de birbirinden güzel hediyelik eşyalar üretiyorlar.
Birim Sorumlusu Elvan Yılmaz, kursların vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Büyükşehir Belediyesi Elmalı ATASEM olarak talep gören kurslarımızla vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Gündüz sanat kursları, kadınlarımıza özel dikiş ve boyama atölyelerimiz ve akşam saatlerimizde İngilizce, bilgisayar gibi teorik derslerimizin olduğu kurslarımızla eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Kurslarımıza vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yoğun. Halkımızın talepleri doğrultusunda en iyi şartlarda eğitimlerimize devam ediyoruz" dedi.
"Geri Dönüşümden Sanat Eserine"
Kurs merkezi eğitmeni Rukiye Canbolat ise geri dönüşümün önemine dikkat çekerek, "Kadınlarımıza özel açtığımız kurslarımızda geri dönüşüm olarak kullanılabilecek eski ürünleri, ahşap malzemeleri dekoratif ürünler haline getirerek yeniden kullanılmasını sağlıyoruz. Eski eşyalara yeniden hayat vererek kullanılabileceği yerlere göre el emeğimizle işliyoruz. Bu yıl yeni planlamamızla rattan sepet örücülüğü eğitimlerimize de başladık. Kurslarımız gayet keyifli ve verimli geçiyor. Elmalılılar kurslarımızdan çok memnun. Herkes burada işlerini severek yapıyor. İsteyen kursiyerlerimiz buradaki el emeği ürünlerini satarak gelir de elde edebiliyorlar. Özellikle hediye olarak çok güzel eşyalar yapılıyor" şeklinde konuştu.
"Benim İçin Terapi"
ATASEM'deki eğitimlerin kendisi için adeta bir terapi merkezi olduğunu ifade eden Emekli Öğretmen Hikmet Anteplioğlu, "Evdeki eski eşyalarımızı değerlendirmek için güzel bir imkân sunuluyor. Ben emekli bir öğretmenim. Burası benim için yeni bir arkadaş grubu, yeni bir çevre sağladı. Burası terapi merkezi gibi geliyor bana. Elimizdeki işlerle uğraşırken vakit nasıl geçiyor anlamıyorum. Büyükşehir Belediyemize bize bu imkânları sağladığı için çok teşekkür ederiz" dedi.
"Ürünlerimiz Çok Beğeniliyor"
Kursların kadınlar için önemine değinen kursiyer Ayşe Ayhan ise, "Altı yıldır ATASEM Kurslarına katılıyorum. Meslek edinme adına biz kadınlar için çok güzel bir fırsat. Evimizdeki eski eşyaları geri dönüştürerek değerlendiriyoruz. Bu kursa başlamadan önce mesela sehpamız kırılsa atıyorduk, yakıyorduk. Şimdi ise yapıyoruz, yapıştırıp boyuyoruz tanınmaz bir hale getiriyoruz. Geri dönüşümlerimiz çok güzel. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Evlerimizde oturmak yerine burada sosyalleşebilmek bizler için çok güzel" ifadelerini kullandı.
İHA