Küçük yaşta geçirdiği menenjit hastalığı sonucu engelli kalan 58 yaşındaki Nusret Ramazanoğlu, 6 Şubat'ta Hatay'da meydana gelen depremde sakatlanıp her şeyini kaybettikten sonra Erzincan'a yerleşti.
Hatay'da engeline rağmen 30 yıl boyunca ayakkabıcılık yapan Ramazanoğlu, depreme evinde yakalandı. Kendi imkanlarıyla evden çıkan Ramazanoğlu, bahçedeyken çatıdan düşen parçaların ayağını sakatlaması sonucu uzun süre tedavi gördü.
Evini ve eşyalarını kaybeden Ramazanoğlu, Erzincanlı eşinin memleketine geldi. Baldızının evinde küçük bir kira ile kalan Ramazanoğlu, bir çocuğu olduğunu ve geçimini sağlamak için mesleği olan çantacılığa devam ettiğini söyledi.
"El emeğiyle yaptığım çantaları satarak geçiniyorum"
Yaptığı çantaların çizimini ve modelini kendi belirlediğini belirten Nusret Ramazanoğlu, "Eşim Erzincanlı. Eşim de 1992 depremini Erzincan'da yaşamış. Hatay'da tanıştık. Hatay depremini de yaşadı. Burada kayınvalidemin evinin bahçesinde odunluk olarak geçen yere işlerimi yapabileceğim bir atölye kurdum. Yaptığım ürünlerin tamamı el emeğim. Fakat sadece yazları çalışabiliyorum. Kışın soğuk olduğu için burada da soba olmadığından çalışamıyorum. Yaptığım ürünleri gören komşular ve komşularımın tavsiye ettiği vatandaşlar alıyor. Depremden dolayı zaten eşyam da kalmamıştı. Hem ailemi geçindirmek hem de eşya ihtiyaçlarımı gidermem lazım. Sesim olursanız çok sevinirim" dedi.
"El emeğiyle yapılan çantaları herkes görmeli"
Mahalleden komşusu olan Yaşar Şahin, "Komşum depremden sonra Antakya'dan geldi. Geldiğinden beri engelli olmasına rağmen gördüğünüz bu çantaları el emeğiyle dikiyor. Gördüğüm kadarıyla elinden geldiğince satmaya çalışıyor. Vatandaşlar bu çantaları değil mağazalarda satılan çantaları tercih ediyor. Komşumun el emeğiyle yaptığı bu çantaları herkesin görmesi ve alması lazım ki komşum da nasiplensin ailesini geçindirebilsin" diye konuştu.
İHA