Ege Denizi'nde devam eden sismik hareketlilik ve olası bir tsunami tehlikesine karşı Kuşadası'nda incelemeler yapıldı. Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, AFAD, MTA yetkilileri ve bilim insanlarından oluşan bir heyet, Kuşadası'nın kıyı kesiminde incelemelerde bulundu.
Sismik Hareketlilik Devam Ediyor
Ege Denizi'nin Santorini Adası açıklarında 28 Ocak'ta başlayan sismik hareketlilik hala devam ediyor. Bölgede bugüne kadar bin 200'ü aşkın deprem meydana geldi. Depremlerin Kuşadası'nda da hissedilmesi üzerine yetkililer harekete geçti.
AFAD ve Bilim İnsanları Kuşadası'nda
AFAD yetkilileri, Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ile bir araya gelerek bir toplantı yaptı. Toplantıya AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, MTA ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi görevlileri ile deprem ve jeofizik alanında çalışan bilim insanları katıldı.
Kıyı Şeridi İncelendi
Toplantının ardından Kaymakam İbrahim Keklik ve beraberindekiler, önce Marina mevkisindeki Halk Plajı'nda, sonra da Davutlar Mahallesi sahil şeridinde incelemelerde bulundu. Heyet, son olarak Güzelçamlı Mahallesi Dilek Yarımadası Milli Parkı'na geçerek, Kuşadası'nın Yunanistan'ın Sisam Adası'na en yakın noktası olan Dipburun mevkisini dolaşarak olası bir tsunami ve etkilerine karşı fikir alışverişinde bulundu.
Amaç, Olası Bir Tsunamiye Karşı Önlem Almak
Yapılan incelemelerin amacının, olası bir tsunami durumunda Kuşadası'nın ne kadar etkileneceğini belirlemek ve buna göre önlemler almak olduğu belirtildi. Heyet, kıyı şeridindeki coğrafi yapıyı, deniz seviyesini ve olası bir tsunaminin dalga yüksekliğini değerlendirerek riskli bölgeleri belirlemeye çalıştı.
Vatandaşlar Bilgilendirilecek
İncelemelerin sonuçları, Kuşadası Kaymakamlığı ve AFAD tarafından değerlendirilerek vatandaşlar bilgilendirilecek. Olası bir tsunami durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiği, hangi bölgelerin riskli olduğu ve alınması gereken önlemler konusunda vatandaşlara detaylı bilgi verilecek.
İHA