Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Fındıcak köyü Sarıcalar mevkisinde bulunan bir çeşme, böbrek ve safra kesesi rahatsızlıkları yaşayan vatandaşlar için adeta bir şifa kaynağı haline geldi. Yıllardır akan ve hayırsever bir vatandaş tarafından daha kullanışlı hale getirilen çeşme, uzak diyarlardan bile ziyaretçi akınına uğruyor.
Şifalı Su İçin Uzaklardan Gelenler
Çeşmenin suyu, özellikle böbrek taşı ve safra kesesi rahatsızlıkları olan vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Köy sakinlerinden İsmail Aksöz, Aydın'dan bile su doldurmaya gelenleri gördüğünü belirterek, "Şifasını buluyoruz" diyenlerin olduğunu ifade etti. Vatandaşlar, bidonlarla litrelerce suyu evlerine götürüyor ve şifa bulduklarına inanıyor.
Kışın Bile Donmayan Şifalı Su
Çevre halkı, kışın soğuk günlerinde bile donmadan akmaya devam eden çeşmenin suyunun şifa olduğuna inanıyor. Suyun tahlillerinin yapıldığını ve iyi olduğunun tespit edildiğini belirten İsmail Aksöz, "Gelen vatandaş şifa buluyor. Dua eden çok. Tarla sahibi de buraya hayrat yaptırdı. Allah razı olsun" dedi.
Çeşmenin Tarihçesi ve Özellikleri
- Konum: Bolu, Mudurnu, Fındıcak köyü, Sarıcalar mevkii
- Özellik: Böbrek taşı ve safra kesesi rahatsızlıklarına iyi geldiği iddia ediliyor.
- Ziyaretçi Profili: Böbrek ve safra kesesi rahatsızlığı olan vatandaşlar, çevre halkı, uzak şehirlerden gelenler.
- Ek Bilgi: Hayırsever bir vatandaş tarafından daha kullanışlı hale getirildi.
Vatandaşların Deneyimleri
- Aydın'dan gelen bir vatandaş: "Bu sudan içtikten sonra rahatsızlığımda belirgin bir azalma oldu."
- Köy sakinlerinden bir vatandaş: "Yıllardır bu suyu içiyoruz ve hiç bir rahatsızlık yaşamadık."
Uzman Görüşleri
Çeşme suyunun şifalı olup olmadığı konusunda uzman görüşleri farklılık gösteriyor. Bazı uzmanlar, suyun mineral içeriğinin böbrek ve safra kesesi rahatsızlıklarına iyi gelebileceğini belirtirken, bazıları ise bu tür iddiaların bilimsel bir dayanağı olmadığını ifade ediyor.
Uyarı: Çeşme suyunun şifalı olduğu iddiaları bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşayan vatandaşların öncelikle bir doktora danışması önerilir.
İHA